Etiketter

, , , , , , , ,

Under denna period började Louis Vuitton använda sin typiska design i allt från små plånböcker till stora resväskor. För att bredda sin linje, förändrade och förnyade företaget utseendet på sin Monogram Canvas 1959 för att göra den smidigare och lättare att använda till handväskor, väskor och plånböcker. 1963 kan man se Audrey Hepburn bära väskan Speedy i filmen Charade men även privat vilket bidrar till att väskan blir mycket populär.

Audrey Hepburn Louis Vuitton Speedy Monogram Canvas Vuitton Love

Det är dock även under 1960-talet, som förfalskade Louis Vuitton väskor börjar bli ett stort problem vilket det sedan fortsatt vara. 1966 lanserar Louis Vuitton modellen Papillon, en cylindrisk väska som du finner på bilden nedan.

Image

1977 ägde Louis Vuitton två butiker, med en årlig omsättning på runt 70 miljoner franc. Ett år senare, öppnade den första butiken i Japan (i Tokyo och Osaka). 1983 gör Louis Vuitton gemensam sak med Americas Cup för att skapa Louis Vuitton Cup, en kvalificeringstävling (även känd som en utslagsregatta) för kappsegling.

Image

Louis Vuitton expanderade senare sin närvaro i Asien med öppningen av en butik i Taipei, Taiwan 1983 och Seoul, Sydkorea 1984 . Under det följande året 1985, introducerades Louis Vuittons linje med Epi läder.

Image

1987 skapande Louis Vuitton lyxkonglomeratet LVMH tillsammans med Moët et Chandon och Hennessy, ledande tillverkare av Champagne och Cognac. Dessa företags initialer kom sedan att bilda företagsnamnet LVMH. Efter bildandet av LVMH kom Louis Vuitton att växa snabbt och 1989 hade Louis Vuitton drygt 130 butiker runtom i världen. 1990 utsågs Yves Carcelle till VD för Louis Vuitton, och 1992 öppnade Louis Vuitton sin första kinesiska butik i Palace Hotel i Peking . Året efter introducerade Louis Vuitton sin linje i Taiga läder. 1996 firades hundraårsjubileet av Monogram Canvas och firandet ägde rum i sju städer över hela världen.

Image

1998 gjorde Louis Vuitton Marc Jacobs tillsammans med Jae till sina Art Directors och i mars följande år designade de och presenterade de Louis Vuittons första prêt – à – porter linje med kläder för kvinnor och män. Samma år lanserades Louis Vuittons Monogram Vernis linjen och Louis Vuitton City Guides.

Image

1999 lanserade Louis Vuitton sin linje av mini monogram och året efter öppnades den första Louis Vuitton butiken i Afrika i Marrakech, Marocko.

Image

Vill du läsa den första delen om Louis Vuittons historia om åren 1821 – 1936 hittar du den HÄR