Etiketter

, , , , , ,

Louis Vuitton Speedy är en av de väskor som funnits längst i Louis Vuittons sortiment. Enkel, elegant och en symbol för lyxigt resande, Speedy är fortfarande en mode favorit mer än åttio år efter sin debut.

Louis Vuitton Speedy Monogram Canvas

Efter att ha flyttat till Paris 1834, började Louis Vuitton skapa resetrunkar för förmögna invånare i staden. Framgången i detta ledde till grundandet av Louis Vuitton år 1854 .

Speedy skapades redan i början av 1930-talet, strax efter att Louis Vuitton skapat klassikerna Keepall och Noé.

Ursprungligen kallade Louis Vuitton väskan för ”Express” men kom senare att döpas om till Louis Vuitton Speedy.

Känd för sin mångsidighet är Louis Vuitton Speedy populär i alla målgrupper oavsett ålder och passar lika bra hos yngre som hos äldre med en mer mogen klädstil. Speedy har också kommit att bli något av en favorit hos kändisar så som Lady Gaga , Jessica Simpson och Angelina Jolie som alla har setts med en Louis Vuitton Speedy i handen.

Audrey Hepburn sågs ofta som det inofficiella ansiktet för Louis Vuitton Speedy på 1960-talet, med fotografier av bärandes den legendariska väskan vilket i sin tur hjälpt att göra både modellen och varumärket Louis Vuitton populärt.

Louis Vuitton Speedy varierar i storlek från 25 centimeter till 50 centimeter i längd och finns i modellerna 25, 30, 35 och 40. Då väskan börjar på 5 500 kronor i det klassiska mönstret Monogram Canvas gör det modellen Speedy till en av de mer prisvärda handväskorna på lyxmarknaden.

Louis Vuitton Speedy Monogram Canvas

Louis Vuitton Speed anses också vara särskilt slitstarka, med sin tuffa kanvasexteriör och med Vachetta läderhandtag för långvarig användning .

Medan Monogram och Damier Canvas mönster är de som oftast förknippas med Speedy väskan, skapar även Louis Vuitton andra stilar för de som inte är förtjusta i synliga logotyper på sina väskor.

Louis Vuitton Speedy Epi

Intressant nog, introducerade Louis Vuitton Damier Canvas med avsikten att bekämpa imitationen av hans design i slutet av artonhundratalet.

Speedy är ett tydligt bevis på det mer praktiska ursprunget i Louis Vuittons väskor, men är samtidigt en väska med evig elegans . Det är inte konstigt att Speedy-väskan har varit populär så länge!

Louis Vuitton Speedy Damier Azur