Etiketter

, , , , , , , , , ,

Louis Vuitton har som bekant sitt ursprung i tillverka väskor och andra artiklar för resande. Som en naturlig del i detta har Louis Vuittons väskor inkluderat lås av olika slag. På koffertar och hårda resväskor, så som Alzer, Bisten och Cotteville, är detta lås fastmonterat på själva kofferten eller väskan. På Louis Vuittons övriga väskor är det ett löst lås som är snarlikt ett ordinärt hänglås. I båda fallen är dessa lås normalt sett tillverkade av mässing men även varianter i palladium och andra material finns.

Louis Vuitton Alzer Lås

På de äldre låsen finns det en lång sifferkombination inpräglad i ovanför nyckelhålet. Denna kombination är unik för just detta lås och är en av de saker som gör Louis Vuitton speciella.  Louis Vuitton erbjuder nämligen en service som gör att om du tappar bort dina nycklar kan du med hjälp av detta nummer beställa nya nycklar från Louis Vuitton. Vi har själva gjort detta ett flertal gånger och det har visserligen kostat en slant och tagit litet tid men fungerat mycket bra i övrigt. De väskor vi beställt nya nycklar till har varit mellan 20-30 år gamla men gissningsvis sträcker sig denna service mycket längre bakåt än så.

Louis Vuitton Hänglås

De vanligaste låsen hos Louis Vuitton väskor är emellertid hånglåsen i polerad mässing. Dessa är de lås som bland annat sitter på Louis Vuitton Keepall, Louis Vuitton Speedy och Louis Vuitton Alma.

Louis Vuitton Hänglås

Även dessa har ett nummer ingraverat. Detta nummer sitter på undersidan av låset och hjälper främst ägaren att välja rätt nyckel i det fall denne har flera likadana. Även nyckeln har av detta skäl ett nummer som matchar låsets. I enstaka fall går det att få tag på en ny nyckel om denna skulle förkommit men normalt sett får man köpa ett helt nytt lås i Louis Vuitton-butiken om nyckeln till låset är borta. Detta är dock inte speciellt dyrt utan ligger på runt ett par hundralappar. Dock kan du, om du har tur och är en bra Louis Vuitton kund, i vissa fall slippa betala.

De två näst översta låsen är så som Louis Vuitton hänglås ser ut idag medan de nedanför är lås av äldre modell.

Louis Vuitton Hänglås Äldre