Etiketter

,

Keepall

En av Louis Vuittons mest välkända och omtyckta väskor är den ikoniska weekend väskan “Keepall”, en föregångare och inspiration till nutida weekend väskor och duffelväskor.

Louis Vuitton Keepall 55 Monogram Canvas Vuitton Love 1

Bakgrund & Historia

Louis Vuitton Keepall skapades redan 1924 av Louis Vuittons son George Vuitton men tillverkas fortfarande i en rad varianter, storlekar och material. Den långa weekendväskan blev snabbt popular bland tidens jetset resenärer och Louis Vuitton Keepall fick bara några år senare en lillasyster i den mindre modellen Speedy som var avsedd för vardagsbruk.

Kännetecken

Louis Vuitton Keepall är en perfekt övernattingsväska med sin långa form, sin smidiga dragkedja som leder till väskans stora huvudfack, sitt tåliga kanvasfoder och sina läderdetaljer på såväl kanter som i väskans handtag handtagshållare och adresstag.

Louis Vuitton Keepall 55 Monogram Canvas Vuitton Love 2

Modeller, storlekar & material

Louis Vuitton Keepall tillverkas i två huvudsakliga modeller: med eller utan axelrem. Modellen av Keepall utan axelrem är den som mest liknar den ursprungliga men av praktiska skäl adderade Louis Vuitton även en modell av Keepall senare vid namn Keepall Bandoulière som har en axelrem. Axelremmen på en Louis Vuitton Keepall Bandoulière är dock fäst i två D-ringar av mässing och kan enkelt tas bort och sättas på vid behov. Axelremmen är justerbar och tillverkad i samma omissigenkännliga läder som övriga läderdetaljer på väskan.

Louis Vuitton Keepall 55 Monogram Canvas Vuitton Love 3

Louis Vuitton Keepall tillverkas i fyra storlekar: Keepall 45, Keepall 50, Keepall 55 och den största Keepall 60. Flera av dessa tillverkas dessutom i ett antal olika material där Louis Vuitton LV-mönstrade monogram kanvas vår betraktas som den mest välkända. Keepall tillverkas dock även i en annan kanvas som är rutig till sin karaktär och som heter Damier. Utöver dessa tillverkas Louis Vuitton Keepall även i ett antal skinn så som Epi, Taiga, Nomade.

Louis Vuitton Keepall 50 Epi Vuitton Love 1