Etiketter

, , , , , , , , , ,

Om ni som vi undrat var Louis Vuitton hämtat namnen på sina väskor från kommer här fortsättningen på våra efterforskningar.

Den första delen handlade om namnet på Louis Vuittons resväskor och den hittar du här.

Louis Vuittons kanske mest populära väska Keepall hette ursprungligen ”Tientout”, vilket betyder ”rymma allt” på franska då den för tiden var en mycket lätt väska som hade stor kapacitet och kunde just ”rymma allt”. Några år senare kom dock Louis Vuitton Tientout att döpas om till det namn den har idag: Louis Vuitton Keepall.

Louis Vuitton Keepall 55 Monogram Canvas Vuitton Love

Louis Vuitton Keepall 55 i Monogram Canvas

En annan av Louis Vuittons mest populära och klassiska väskor; Speedy hette från början ”Express” men bytte sedan namn till just Louis Vuitton Speedy som en referens till utvecklingen inom det mer moderna sättet att transportera sig samt människors snabbare leverne generellt.

Louis Vuitton Speedy 30 Monogram Canvas Vuitton Love

Louis Vuitton Speedy 30 i Monogram Canvas

Den tredje väskan som vi tittat närmare på namnet på, och som idag är popupulärare än någonsin, är Louis Vuitton Noé. Namnet ”Noé” refererar till den bibliska karaktären ”Noak” som de flesta säkert känner till byggde en ark för att rädda alla levande varelse från översvämningen. Efter översvämningen planterade Noak vinrankor och eftersom ”Noe” är en tribut till Champagneproducenten för vilken Louis Vuitton ursprungligen skapade väskan valde Louis Vuitton att kalla väskan för just Noé. Om detta kan du läsa mer här.

Louis Vuitton NoéMonogram Canvas Vuitton Love

Louis Vuitton Noé i Monogram Canvas