Etiketter

, , , , , , , , , ,

Det är gissningsvis inte så många som ligger sömnlösa över var namnen på Louis Vuittons klassiska hårda resväskor kommer från men om du mot förmodan är en av dem som funderat på detta har vi tagit reda på svaret!

Louis Vuitton Alzer

Louis Vuitton är sedan lång tid tillbaka kända för sina hårda resväskor i Monogram Canvas med mässingsdetaljer. Louis Vuittons utbud av hårda resväskor består huvudsakligen av tre modeller: Louis Vuitton Alzer, Louis Vuitton Bisten och Louis Vuitton Cotteville. Andra modeller så som Louis Vuitton Tabor finns också i Louis Vuittons sortiment men dessa är att betrakta som ”special orders”.

Louis Vuitton Alzer utsida Monogram Canvas Vuitton Love

Louis Vuitton Alzer 80 i Monogram Canvas

Louis Vuitton Alzer är flaggskeppet och den största av Louis Vuittons resväskor. Den finns tillgänglig i sju storlekar: 50, 55, 60, 65, 70, 75 och 80 där siffran anger bredden på väskan i centimeter.

Louis Vuitton Alzer insida Monogram Canvas Vuitton Love

Louis Vuitton Alzer 80 interiör med löstagbar bricka

Det som utmärker Louis Vuitton Alzer jämfört med Bisten och Cotteville är att den har en borttagbar sektion i form av en slags bricka. Louis Vuitton Alzer är därför lite djupare än de andra två modellerna och möjliggör även en bättre ordning i väskan. Vidare ingår ett överdrag för att skydda väskan vid användande.

Louis Vuitton Alzer skydd Monogram Canvas Vuitton Love

Louis Vuitton Alzer 80 med transportskydd

Louis Vuitton Alzer namngavs först Ajaccio (en stad på Korsika, tillika Napoleons födelseort) sedan Alger för att slutligen komma att få namnet Alzer, vilket är sammanslagning av två städer i Nordafrika vid namn Alger och Zerzouïne.

Louis Vuitton Bisten

Louis Vuitton Bisten är i det stora hela ganska lik Louis Vuitton Cotteville med undantag för storleken med avseende på djupet. Louis Vuitton Bisten finns även den tillgänglig i sju storlekar: 50 , 55 , 60 , 65 , 70 , 75 och 80 där siffran anger bredden på väskan i centimeter.

Louis Vuitton Bisten utsida Monogram Canvas Vuitton Love

Louis Vuitton Bisten 70 i Monogram Canvas

Louis Vuitton Bisten har även den haft flera namn. De första modellerna hade namnet Bastia (även det en stad på Korsika) för att sedan heta Biskra (en stad i Algeriet). Till slut fick då Louis Vuitton Bisten namnet Bisten vilket är en sammanslagning av Biskra och Ténéré, som är en region i Saharaöknen.

Louis Vuitton Bisten insida Monogram Canvas Vuitton Love

Louis Vuitton Bisten 70 interiör

Även Louis Vuitton Bisten kommer med ett överdrag för att skydda väskan.

Louis Vuitton Bisten skydd Monogram Canvas Vuitton Love

Louis Vuitton Bisten 70 med transportskydd

Louis Vuitton Cotteville

Louis Vuitton Cotteville utsida Monogram Canvas Vuitton Love

Louis Vuitton Cotteville 40 i Monogram Canvas

Louis Vuitton Cotteville är den minsta resväskan i kollektionen och finns i tre storlekar: 40, 45 och 50 centimeter.

Louis Vuitton Cotteville insida Monogram Canvas Vuitton Love

Louis Vuitton Cotteville 40 interiör

Namnet Louis Vuitton Cotteville hämtar sitt namn Cotteville från en liten by i den franska regionen Normandie vid namn just Cotteville.