Etiketter

, , , ,

Louis Vuitton använder datumkoder eller date codes på sina väskor för att kunna identifiera när och var väskan är tillverkad. Dessa koder kallas också för serienummer.

Louis Vuitton Datumkod Köpa Äkta Louis Vuitton Vuitton Love

Enbart närvaron av dessa datumkoder eller serienummer är absolut ingen garanti för att en väska är äkta och tillverkad av Louis Vuitton. I stället är det till och med så att i princip alla falska Louis Vuitton väskor idag har dessa koder.

Enkelt uttryckt kan man dock saga att alla väskor med serienummer inte nödvändigtvis behöver vara äkta Louis Vuitton väskor och väskor som saknar serienummer behöver inte vara falska.

Som litet kuriosa kan nämnas att på 1990-talet användes dessa datumkoder eller serienummer för att anställda på Louis Vuitton skulle kunna identifiera de väskor de tillverkat.

Tidigt 1980-tal

Louis Vuitton väskor tillverkade på tidigt 1980-tal hade tre eller fyra siffror i sina serienummer.

Till exempel berättar serienumret ”834” att väskan är tillverkad i april (siffran 4) 1983 (siffran 83)

louis-vuitton-datumkod-ko%cc%88pa-a%cc%88kta-louis-vuitton-vuitton-love-1

 

 Sent 1980-tal

Louis Vuitton väskor tillverkade under sent 1980-tal hade tre eller fyra siffror följa av två bokstäver. Det finns även vintage Louis Vuitton väskor som har en bokstav följt av 5 siffor.

I exemplet nedan från en Louis Vuitton Keepall 60 Bandoliere visar den övre bilden med siffrorna ”891” att väskan är tillverkad 1989 (”89”) i januari (”1”)

Louis Vuitton Datumkod Köpa Äkta Louis Vuitton Vuitton Love

Bilden nedan visar att samma Keepall 60 väskan är tillverkad i USA (”FC”)

Louis Vuitton Datumkod Köpa Äkta Louis Vuitton Vuitton Love

Väskan nedan, en Louis Vuitton Sirius 45 med portföljdel, med serienumret 8912 V.I. är följdaktligen från samma år (”89”) men tillverkad i december (”12”). V.I. innebär vidare att denna väska är tillverkad av Louis Vuitton i Frankrike.

Louis Vuitton Datumkod Köpa Äkta Louis Vuitton Vuitton Love

1990-2006

Datumkoder från 1990 och framåt består av två bokstäver följda av fyra siffror. De första två bokstäverna avslöjar I vilket land Louis Vuitton väskan är tillverkad och siffrorna talar om vilken månad och år den tillverkades.

Louis Vuitton Datumkod Köpa Äkta Louis Vuitton Vuitton Love

I exemplet nedan från en Louis Vuitton Sirius 45 i monogram canvas betyder serienumret ”SP0972” att väskan är tillverkad i Frankrike och att den tillverkades i juli 1992.

SP betyder (enligt nyckeln nedan) Frankrike och för att ta reda på månad och årtal tar du första och tredje siffran, (i detta fall 07 vilket betyder juli) och den andra och fjärde siffran (i detta fall 92 vilket betyder 1992). Just denna Louis Vuitton väska är med andra ord tillverkad i Frankrike i juli 1992.

Louis Vuitton Datumkod Köpa Äkta Louis Vuitton Vuitton Love

2007 och framåt

Sedan 2007 har Louis Vuitton dock bytt sättet de uttrycker sina datumkoder eller serienummer till att istället för att använda den första och tredje siffran för att tala om vilken månad väskan tillverkades betyder det nu vilken vecka på året Louis Vuitton väskan tillverkades. Till exempel betyder serienumret ”VI 2007” att väskan tillverkades i Frankrike den 20:e veckan av 2007, det vill säga runt den tredje veckan av maj.

Väskans tillverkningsland

För att ta reda på var din Louis Vuitton väska är tillverkad kan du använda guiden nedan. Ha dock i åtanke att denna lista inte är komplett och att endast Louis Vuitton själva vet exakt hur dessa bokstäver har använts.

Frankrike:

A0, A1, A2, AA, AH, AN, AR, AS, AX, BA, BJ, BU, CT, DR, DU, ET, FL, GR, IT, LW, MB, MS, MI, NO, RA, RE, RI, SA, SD, SF, SL, SN, SP, SR, TA, TH, TJ, TN, TR, TS, VI, V.I.

USA:

FC, FH, FL, LA, OS, SD

Spanien:

CA, CR, GI, LB, LM, LO, LW

Italien:

BO, CE, FA, FO, MA, NQ, PL, RC, RE, RO, SA, ST, TD

Tyskland:

LP

Schweiz:

DI, FA