Etiketter

, , , , ,

Louis Vuitton Alma är en riktigt klassiker i Louis Vuittons sortiment. Uppkallad efter ”Place de l’ Alma”, ett elegant torg i slutet av Avenue Montaigne i Paris, har Almas inbjudande form gett väskan en varaktig plats i modets historia .

Louis Vuitton Alma

Alma-väskan ritades av Gaston – Louis Vuitton på 1930-talet och lanserades ursprungligen som ” Squire Bag” varefter den kom att kallas ”Champs – Elysées” innan Vuitton slutligen beslutade sig att kalla modellen för just Alma.

Väskans intressanta linjer inspirerades av tidens Art Deco-rörelsen och nästan ett sekel senare är efterfrågan på Louis Vuitton Almas chica fortfarande hög.

Louis Vuitton Alma är näst efter Speedy den modell bland Louis Vuittons handväskor den som är mest välkänd och precis som i fallet med Louis Vuitton Speedy, skapas ständigt nya varianter av Alma.

För närvarande kan den klassiska väskan köpas i en mängd olika stilar som sträcker sig från bubbelgum rosa vinyl till en mer sofistikerad svart Epi läder .

Louis Vuitton Alma Epi

I stället för det traditionella Monogram Canvas har många av dessa nya stilar LV initialer stämplade diskret på väskans utsida .

Naturligtvis fortsätter Louis Vuitton Alma i de klassiska mönstren Damier och Monogram Canvas att vara en favorit bland Alma sortimentet.

Louis Vuitton Alma Damier

I sann Louis Vuitton anda utformades denna rymliga väska med funktionalitet i åtanke.

Tillverkad i mjukt läder eller kanvas, öppnas Alma stort genom dubbla blixtlås och har även två innerfickor. Väskan klassiska look förstärks av gyllene mässingsdelar och ett brunt foder av microfiber.

Louis Vuitton Alma Monogram CanvasLouis Vuitton Alma Monogram Canvas
Medan den rymliga designen gör att Alma fungerar perfekt som en arbetsväska, gör dess eleganta form att den även fungerar bra som en aftonväska.