Etiketter

, , , , , , , , , ,

Louis Vuitton har, som de flesta känner till, sitt ursprung i koffertar, resväskor och andra reserelaterade artiklar. Dessa är designade och tillverkade för att resa och trots att de är tillverkade av de bästa materialen och av kunniga hantverkare slits de och kan behöva repareras.

Louis Vuitton tar därför stolthet i att erbjuda sina kunder att få hjälp med reparationer, reservdelar och underhåll.  Reparationerna utförs normalt sett på i fabriken eller ateljen i Asnières-sur-Seine utanför Paris, där merparten av alla väskor och koffertar tillverkas, med undantag av mindre lagningar så som nitar som lossnat eller liknande som görs direkt i butiken. Det är inte billigt och tar ofta många veckor att få reparationen gjort men det blir å andra sidan ett fantastiskt resultat och när du får tillbaka din Louis Vuitton väska är den nästan som ny.

Bland de reparationer som är vanliga hos Louis Vuitton kan nämnas byte av handtag på exempelvis Keepall, Alma, Speedy med flera, byte av dragkedja, byte av foder på exempelvis Bucket och Sac Plat (som haft problem med fodret på tidigare årsmodeller där detta blivit ”klibbigt”). Det går dock att reparera det mesta men framförallt är det läderdelarna som byts ut.

Image

Före och efter reparation av handtag och ”zip pull” på Louis Vuitton Speed Graffiti

Image

Bild från sidan på samma reparation av Louis Vuitton Speedy Graffiti

Image

Före och efter byte av dragkedja på Louis Vuitton Speedy Graffiti

Priserna på dessa reparationer varierar men byte av ett handtag i vachetta läder kostar för närvarande 1 760 kronor till en Alma, 880 kronor till Speedy,  och 1 320 kronor för en Keepall medan byte av handtag på en resväska av typen Alzer eller Bisten innebär mer arbete och kostar runt 2 200 kronor. I detta pris ingår dock även frakt till Frankrike.

Vill du byta dragkedja på din Louis Vuitton väska kostar detta för närvarande 1 750 kronor till en Alma, 660 kronor till Speedy,  och 660 kronor för en Keepall.

Reservdelar så som nya lås till KeepallSpeedy eller liknande löser de oftast direkt i butiken i Stockholm och detsamma gäller nya ”adresstags” eller adresslappar samt handtagshållare. Nya Louis Vuitton lås kostar 240 kronor oavsett om de är i polerad mässing eller palladium. Dessvärre måste man numera byta låset om man tappat nyckeln vilket kan ställa till det om man har samma låsnummer på flera av sina väskor. Nycklar till resväskor måste beställas och kostar drygt 700 kronor och tar 6-8 veckor att leverera då de tillverkas på beställning. Här kan du läsa mer om Louis Vuitton lås och nycklar

Adresstags eller adresslappar finns i två storlekar: 7 cm eller 9 cm och de kostar 350 respektive 360 kronor i Louis Vuitton butiken i Stockholm. Nytt band/rem till en Louis Vuitton Noé ligger i skrivande stund på 290 kronor.