Etiketter

, , , , , , , ,

Vi har fått en del frågor kring Louis Vuitton väskor som har blivit ”klibbiga” på insidan och hur man kan lösa detta. Denna klibbighet förekommer på en del äldre vintage Louis Vuitton väskor och kan dyka upp både i själva fodret och i innerfickorna.

Louis Vuitton Klibbiga Fickor Foder

Det tråkiga svaret på denna fråga är att det inte finns någon enkel lösning på detta problem. Klibbigheten uppstår normalt sett när materialet har utsats för någon form av fukt under en längre tid och är själva materialet som ”faller sönder”. Detta göra att det inte går att rengöra klibbigheten utan varje försök till rengöring kommer bara göra skadan värre. Det enda som går att göra är att lämna in väskan för så kallad ”re-lining” där Louis Vuitton byter ut fodret. Detta är dock mycket kostsamt så vanligtvis är det enligt vår uppfattning bättre att bara försöka ignorera problemet när det är möjligt, det vill säga inte använda de fickor som är klibbiga, eller att köpa en ny väska.

De Louis Vuitton väskor där vi dykt på detta problem är exempelvis Bucket, Porte Documents Voyage och Sac Plat.