Etiketter

, , , , , , , , , , , , ,

Denna vara är såld. Du hittar andra Louis Vuitton väskor till salu HÄR

Louis Vuitton Alzer får nog betraktas som kronjuvelen i Louis Vuittons utbud av väskor. Troligtvis den mest välkända resväska som existerar och en väska som använts av kändisar och förmögna under många år.

Vintage Louis Vuitton Alzer Bisten Cotteville Trunk Luggage Vuitton Love

Louis Vuitton Alzer är lätta att känna igen med sitt Monogram Canvas material (de finns även i andra utföranden), sina mässingshörn och mässingsdetaljer och sitt handtag i vachettaläder.

Vintage Louis Vuitton Alzer Bisten Cotteville Luggage Vuitton Love

Även Louis Vuitton Bisten och Louis Vuitton Cotteville har liknande utförande men Alzer är alltså flaggskeppet och det som skiljer Alzer från de övriga är att den har en löstagbar sektion i form av en bricka. Louis Vuitton Alzer är därför litet djupare än de andra två modellerna.

louis-vuitton-resvacc88ska-vuitton-love

Louis Vuitton Alzer fick först namnet ”Ajaccio” (en stad på Korsika, tillika Napoleons födelseort), bytte sedan namn till ”Alger” för att slutligen komma att få namnet ”Alzer”, vilket är sammanslagning av två städer i Nordafrika vid namn Alger och Zerzouïne.

kimora-lee-simmons-louis-vuitton-2

Tråkigt nog är Louis Vuitton Alzer är en hård, stor och tung resväska vilket, tillsammans med ett förhållandevis hög pris på mellan 54 500 – 59 500 kronor beroende på storlek, har gjort att den tappat en del i popularitet på senare tid. Adderar du till detta flygbolagens ibland oförsiktiga hanterande av väskor kräver nästan en Louis Vuitton Alzer att du antingen reser med tåg eller båt eller att du flyger privat. Något som är få förunnat.

louis-vuitton-resvacc88skor-monogram-canvas-vuitton-love

Louis Vuitton Alzer finns i skrivande stund tillgänglig i 7 storlekar: 55, 60, 65, 70, 75 och 80 och den största av dem auktioneras just nu ut på Bukowskis.

Vintage Louis Vuitton Alzer 80 Resvaska Trunk Koffert Monogram Canvas Vuitton Love

Utropspriset på denna Louis Vuitton Alzer är 15 000 kronor och auktionen pågår till den 15 mars 2016 klockan 21:48.

Vintage Louis Vuitton Alzer 80 Resvaska Trunk Koffert Monogram Canvas Vuitton Love

Du hittar auktionen HÄR.