Etiketter

, , , , , , , , ,

Det är många som har undrat vad Louis Vuittons Monogram Canvas och Damier Canvas egentligen är tillverkat av och vi har tagit reda på svaret!

Louis Vuitton har sedan företaget grundades främst varit kända för sina hårda koffertar och resväskor men i slutet på 50-talet började dessa väskor inte längre vara lika populära och mjukare väskor började efterfrågas.

Louis Vuitton Trunk Antique Monogram Canvas Vuitton Love

Vintage Louis Vuitton trunk

Sedan början av 1900-talet använde Louis Vuitton ett bomullskanvastyg beklätt med pegamoid, där huvudbeståndsdelarna var nitrocellulosa, kamfer och alkohol, för sina Monogram Canvas väskor. Detta tyg fungerade bra för att tillverka hårda koffertar och resväskor men var inte lika väl lämpat för mjuka väskor så som Steamer Bag från 1901 eller Keepall från 1930-talet. Till dessa väskor kunde inte Louis Vuitton använda sitt beklädda bomullskanvastyg då det var för hårt för att vika och lätt blev sprickor i.

Louis Vuitton Steamer Bag Antique Vuitton Love

Louis Vuitton Steamer Bag i det ursprunliga bruna kanvastyget utan monogram

Till dessa väskor fick därför Louis Vuitton använda ett enkelt brunt kanvastyg varför uppfinnandet av PVC (Polyvinylklorid) blev en verklig revolution för Louis Vuitton. De kunde nu bekläda linne- eller bomullskanvas med den nya tekniken vilket gjorde tyget både tåligare och mer resistent mot vatten.

Louis Vuitton Neverfull Monogram Canvas Vuitton Love

Louis Vuitton Neverfull i det nya PVC-beklädda kanvastyget med monogram

Louis Vuittons mest kända symbol, monogrammet, kunde nu användas även de mjuka väskorna och denna möjlighet gav upphov till en hel rad med nya modeller. Dessa nya modeller kombinerades även med läder och emottogs mycket väl av marknaden varför Louis Vuitton mellan åren 1959 till 1965 producerade runt 25 nya modeller varje år.